Treceți la conținutul principal

Alb Tourle 30.03.2018


Iulia a plecat de foarte dimineata in Romania iar eu am ramas singur sa-mi fac de cap. Se anunta vreme buna asa ca ma decid sa fac o tura cu motocicleta.
Inspre Schwarzwald am tot fost si vreau sa incerc si altceva. Poate Schwäbische Alb. Caut pe google ceva trasee si imi amintesc ca am gasit candva unul si l-am salvat in Google Drive. Nu mai stiu exact unde l-am gasit, dar pare promitator. L-am introdus in Base Camp si l-am adaptat ca sa plec si sa revin acasa. Vad ca nu am uitat tot ce am invatat la seminarul Base Camp.
Am alimentat motocicleta si am plecat dupa indicatiile GPS-ului. Punctul de start al traseului descarcat era in Leinfelden-Echterdingen si nu l-am modificat. Am mers pana acolo prin Steinenbronn pe un drum pe care l-am mai facut doar in sens invers, spre casa. Nu m-am putut duce mai tare pe curbe ca a fost un mos in fata, pe care nu l-am putut depasi.
In continuare traseul a fost relativ cunoscut. Am recunoscut anumite zone pe masura ce treceam prin ele. M-am cam plictisit pentru ca am trecut prin foarte multe localitati si nici nu era un drum prea interesant. Am ajuns in apropiere de castelul Sigmaringen. Nici nu mi-am dat seama ca sunt prin zona pana nu am vazut castelul pe deal.


De acolo am luat-o spre Lichtenstein si Bad Urach. Acolo a fost mai interesant ca traseul a fost mai valurit. Chiar daca am mai fost pe acolo, l-am savurat.
La un moment dat vad in stanga un indicator spre Burg Hohenneuffen. Stau putin pe ganduri daca sa ma abat de la traseu sau nu si aleg sa merg totusi pana acolo. Urc pe un drum relativ interesant si ajung la o parcare in padure. Castelul nu se vedea, si nici mai era voie sa continui pe motocicleta. O parchez si plec la pas spre cetate. Foarte multa lume a profitat de ziua libera si vremea relativ prietenoasa si a ales cetatea ca loc de “pelerinaj”.


Cetatea este reconstruita si este destul de impunatoare. Ea in sine nu este foarte deosebita. In schimb privelistea este super. Nu se percepe vreo taxa de intrare, ceea ce este bine si inauntru ai sansa sa mananci ceva rapid – carnati, cartofi prajiti, Flammkuchen – si bauturile specifice.
Mi-era putin foame si mi-am luat o Flammkuchen ce am mancat-o la o masa din partea de sus, de unde aveam priveliste.


Problema a fost vantul care era foarte deranjant. Mi-a rasturnat Flammkuchen de cateva ori si m-am chinuit sa o tin ca sa nu o ia vantul. Ultima bucata mi-a rasturnat-o pe jos intre picioare. De zgarcit ce sunt, m-am aplecat dupa ea, am suflat-o de praf si am infulecat-o. Sper ca nu m-a vazut cineva.
Ocolul pana la castel m-a costat cam 10 Km si cred ca ceva mai mult de o ora. Mi-ar fi placut sa fie si Iulia cu mine. Trebuie sa mai trecem pe acolo. Dar fara prima parte a traseului.
Am revenit la traseul stabilit si am luat-o spre casa.
A fost o tura interesanta. Nu as mai repeta-o totusi. Au fost multe zone plictisitoare iar cele interesante nu au putut echilibra balanta. Cetatea a fost principala atractie a zilei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pedaland pe Trans

Un vis de-al meu de vreo 6-7 ani a fost sa urc Transfagarasanul pe bicicleta. Imi aduc aminte ca Mae imi tot spunea cat de fain este, ca el l-a urcat de cateva ori. Imi mai spunea ca doar ciclistii adevarati pot sa-l urce si ca nu te poti numi ciclist pana nu ai in palmares Transfagarasanul. Asa ca vedeam acest drum ca pe un ritual de trecere in randul "oamenilor seriosi". Mi-am planificat o sambata pentru a urca si l-am contactat si pe Mihai ca sa-i propun sa ma insoteasca. A zis ca ar fi interesat. Curand dupa aceasta am plecat in concediu, tot in Fagaras, dar cu cortul (vezi postul " Dulce-acrisor ").  Dupa ce m-am intors am aflat ca Mihai a organizat si el o excursie pe Trans in aceeasi zi, asa ca aveam companie mai mare. Ne-am intalnit dimineata cu Mihai si cu o parte din "echipa" si am plecat spre Cartisoara unde aveam sa lasam masina. Am parcat si am pregatit bicicletele pentru atacul muntelui. Iulia s-a urcat in masina Danei si au urcat la Balea

Fanfara Vulcan

Astazi am avut parte de o surpriza placuta ce mi-a reamintit de motivele pentru care imi place Brasovul. Am plecat de acasa cu gandul de a ajunge in centru, pe la CTS Corner, ca sa cumpar un infuzor pentru ceaiurile minunate ce le-am descoperit. In momentul cand am coborat din masina, in parcarea de sub Tampa, am auzit muzica fanfarei ce m-a atras ca un magnet. Muzica se auzea din foisorul de langa izvor. Am pornit in graba pe scari ca sa nu pierd vreo nota, cu toate ca muzica rasuna pana in centru. In foisor, fanfara Vulcan sustinea un concert ce incalzea inimile trecatorilor. Marsurile si polcile rasunau, acoperind clinchetul suav al lopetilor si al sapelor ce lucrau de zor la constructia parcului Tiberiu Brediceanu, de sub Tampa. Toata lumea zambea si parca uita de grijile cotidiene atat cat fanfara canta. 

Buda Maraton

Acum vreo luna un amic din Cluj mi-a facut o propunere de nerefuzat - Buda Maraton . De multi ani visez la un concurs international, dar din diverse motive nu am reusit sa ajung. Asa ca la sfarsitul fiecarui sezon ciclist imi zic ca anul ce vine o sa fie un an mai bun si o sa reusesc sa fac mai multe. Anul asta a fost bun pana acum. L-am inceput cu Arges Winter Race , un concurs ce mi-a deschis ochii si mi-a aratat ca mai am de facut antrenament destul. Dupa asta am continuat antrenamentul mai serios, sustinut si de o investitie cam piparata, dar foarte utila, Suunto T3d cycling pack + cadence pod. Si sa revenim la propunerea amicului din Cluj... Roberto. Roberto este unul din cei 2 participanti romani la Transalp anul trecut. A avut un vis, s-a luptat pentru el si a reusit sa-l vada implinit. Si Roberto mi-a propus sa participam impreuna la Buda Maraton in Budapesta. Este un concurs relativ scurt si este considerat "de incalzire" ce catre ciclistii profesionisti. Mare lu